Medisch afvallen met injecties

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

De voordelen van medisch afvallen bij Grace Clinics

 • Je valt af onder toezicht van medisch specialisten
 • Je krijgt professionele begeleiding van een lifestylecoach
 • Positieve resultaten zonder grote veranderingen in je dagelijks leven
 • Je ervaart aanzienlijk minder honger
 • Maandelijkse voortgangsgesprekken in de kliniek

Afvallen is niet makkelijk. Er bestaan tal van diëten en methoden die je beloven om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Maar wat is nu de juiste methode voor jou? Bij Grace Clinics bieden we medisch afvallen met injecties aan, een effectief en eenvoudig afvalprogramma op basis van injecties die het hongergevoel remmen en een verzadigd gevoel geven. Daarnaast bieden we medische begeleiding van een arts en een lifestyledeskundige, zodat je nieuwe levensstijl goed is vol te houden en je blijvend afvalt. Het geneesmiddel dat wordt ingezet bij medisch afvallen is een veilig, goedgekeurd middel dat bewezen effectief is.

Afvallen onder begeleiding

Medisch afvallen bij Grace Clinics gebeurt onder begeleiding. Om het verloop van jouw persoonlijke traject te bepalen, start je altijd met een consult bij een arts. Gedurende het hele traject is de arts standby voor het geval er medisch complicaties zijn. Ook krijg je ondersteuning van een lifestylecoach. Bekijk hieronder het afvalprogramma en de prijzen.

Een nieuwe methode die werkt

In Amerika is medisch afvallen met injecties al een groot succes, en gelukkig is de methode nu ook beschikbaar in Nederland. Hoe medisch afvallen precies werkt? Door middel van één mini-injectie per dag – die je jezelf geeft – krijg je de werking van het verzadigingshormoon GLP-1 toegediend. Dit hormoon stimuleert de afgifte van insuline en vertraagt de maaglediging, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. GLP-1 is goedgekeurd, veilig, al jaren in gebruik én bewezen effectief. Onze methode is gebaseerd op jaren onderzoek en combineert een medische screening, een leefstijlprogramma en professionele coaching met medicatie. Medisch afvallen bij Grace Clinics laat je moeiteloos gewicht verliezen.

Wetenschappelijk bewezen effectief

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van synthetische GLP-1’s tegen overgewicht door researchafdelingen en universiteiten. In een literatuurstudie uit mei 2022 (The Lancet) zijn 143 onderzoeken op een rij gezet. Deze zgn. meta-analyse onderzocht het extra effect van de geneesmiddelen op het gewicht, bij toepassing – zoals gebruikelijk – in combinatie met leefstijlinterventies (GLI). 

Medisch afvallen-programma Grace Clinics

Start

Je gaat kennismaken met afvallen met injecties. Op deze manier kun je ondervinden hoe je lichaam reageert op de medicatie.

 • Medicatie voor drie tot vier weken
 • Intake met arts
 • Supervisie van arts tijdens het afvaltraject
 • Eén sessie met lifestylecoach  (digitaal)
 • Dagelijks op maat gemaakte recepten in een voedingsapp

Prijs € 320

Fase 2

Drie weken na de start van het programma kom je voor een controle bij de arts en bespreken we de resultaten en bespreken we fase 2.

 • Medicatie voor 4 weken
 • Consult met arts inclusief doseeradvies en resultatenbespreking
 • Supervisie van arts tijdens het afvaltraject
 • Eén sessie met lifestylecoach (digitaal)
 • Dagelijks op maat gemaakte recepten in een voedingsapp

Prijs € 480

Fase 3

Twee maanden na de start van het programma kom je voor een sessie met je coach, bespreken we de voortgang en geven we advies over het vervolgtraject.

 • Medicatie voor 4 weken
 • Supervisie van arts tijdens het afvaltraject
 • Eén sessie met lifestylecoach (digitaal)
 • Dagelijks op maat gemaakte recepten in een voedingsapp

Prijs € 420

Fase 4

Drie maanden na de start van het programma kom je voor een sessie met je coach, bespreken we de voortgang en geven we advies over het vervolgtraject. Binnen dit vervolgtraject kun je kiezen uit het continueren van het fase 3-programma óf het maandelijks afnemen van alleen de medicatie, zonder programma (€ 399 per maand).

Veelgestelde vragen over medisch afvallen

Kom ik in aanmerking voor afvallen met injecties?

Niet iedereen kan medisch afvallen met injecties. Wil je aan de slag met injectiepennen dan moet je aan de volgende criteria voldoen:
– Je bent tussen de 18 en 75 jaar.
– Je bent niet zwanger of wilt zwanger worden.
– Je hebt een BMI van 30 of meer, óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door je overgewicht worden veroorzaakt.

Ook kunnen er nog andere gezondheidskenmerken zijn die invloed hebben op de behandeling met afslankinjecties. Deze bespreken we allemaal uitgebreid tijdens de intake, voordat je beslist of je wil starten met de medicatie.

Wat zijn de resultaten van het afvalprogramma?

Hoeveel gewicht iemand verliest, is afhankelijk van factoren als trouwheid aan het programma, de persoonlijke leefstijl en motivatie. Gemiddeld verliezen deelnemers 1 à 2 kg per week tijdens de behandeling. We hechten veel waarde aan een gezond gewicht op de langere termijn. Begeleiding door onze lifestylecoach is een belangrijk onderdeel van het programma, zodat je jezelf nieuwe gewoontes op het gebied van gezond eten en bewegen kunt aanmeten. 

Hoe lang doe ik met 1 injectiepen?

Een voorgevulde pen bevat 18 mg van een effectief stof. Met een prik kun je een dosis toedienen van 0,6 mg, 1,2 mg, 1,8 mg, 2,4 mg en 3,0 mg. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld op een onderhoudsdosering zit van 3,0 mg, je zes prikken kan toedienen met één pen (zes dagen). Eén doosje bevat vijf pennen.

Wordt de injectiepen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Medisch afvallen met injectiepennen wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor volwassenen die aan specifieke voorwaarden voldoen. Informeer bij je zorgverzekeraar wanneer je voor vergoeding in aanmerking komt. 

Hoe snel werkt een injectiepen?

injectiepennen werkt binnen enkele uren. De werking houdt ongeveer een dag aan. Het kan enkele weken duren voordat je daadwerkelijk gewichtsverlies ervaart. Normaliter zien we dat het afvallen met injectiepennen begint binnen twee weken. Een medische afslankbehandeling met injectiepennen kan negen tot twaalf maanden duren.

Ik ben injectiepennen vergeten in te nemen. Wat nu?

Ben je een dosis vergeten en herinner je je het binnen twaalf uur na het gebruikelijke tijdstip van gebruik? Injecteer het middel dan zodra je je het herinnert. Als het echter meer dan twaalf uur geleden is dat je injectiepennen had moeten gebruiken, sla de gemiste dosis dan over en injecteer de volgende dosis een dag later op het gebruikelijke tijdstip. Neem de volgende dag géén dubbele dosis om de vergeten dosis in te halen. Ook mag je de volgende dag de dosis niet verhogen om een vergeten dosis in te halen.

Mag ik andere geneesmiddelen gebruiken naast injectiepennen?

Tijdens de intake met onze arts wordt je geneesmiddelengebruik besproken. De arts kan bepalen of je eventuele andere medicatie gevolgen heeft voor de behandeling.

Mag ik injectiepennen gebruiken tijdens de zwangerschap?

De effecten van injectiepennen op de ongeboren baby zijn vooralsnog niet bekend. Hierdoor mag het middel niet gebruikt worden tijdens zwangerschap, wanneer je zwanger wenst te worden of wanneer je borstvoeding geeft. Kom je er gedurende het traject achter dat je zwanger bent of wil je zwanger worden? Neem dan direct contact op met de arts.

Wat zijn de bijwerkingen van injectiepennen?

Het gebruik van injectiepennen kan zorgen voor misselijkheid, braken, diarree, obstipatie en/of hoofdpijn. Deze bijwerkingen verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen of weken.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Wesam is very professional, gives you a beautiful natural look. Friendly, listens well to your wishes!

Ilse

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan. Kortom een aanrader.

Maria

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Zeer vriendelijke, goede uitleg en salon ziet er netjes en professioneel uit. Kortom helemaal goed.

Matilda

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak