pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Het hele jaar door een egale huid.

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Laserbehandeling of peeling tegen pigmentatie

Of je nu alleen na de zomer last hebt van donkere verkleuringen in het gezicht of het hele jaar door te maken hebt met hyperpigmentatie: pigmentvlekken kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door een ophoping van pigmentcellen in de huid. Dit kan ontstaan na blootstelling aan de zon, maar ook na een ontsteking of ten gevolge van hormonale schommelingen. Bij Grace Clinics zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van pigmentvlekken. Dit kunnen we doen met peelings of laserbehandeling met de geavanceerde DUETTO-laser. Welke behandeling voor jou de beste keuze is, kan de huidtherapeut je vertellen tijdens een vrijblijvende intake.

Wat kost een pigmentbehandeling?

Pigmentvlekken verwijderen doen wij door middel van o.a. IPL, laser en peelings. Tijdens het consult besluiten we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. We geven je graag advies op maat.

Pigment behandeling door middel van IPL/ Laser

Klein gebied v.a. € 80
Gezicht € 195
Hals € 100
Decolleté € 195
Handen € 125

Pigment behandeling door middel van peeling

Gezichtv.a. € 200

De weg naar een egale huid begint hier. Maak nu een afspraak voor een intake en ontdek wat we voor jou kunnen doen.

Wat mag ik verwachten bij het verwijderen van pigmentvlekken?

Bij Grace Clinics kunnen we pigmentatie op verschillende manieren aanpakken. Een medical peel wordt veelal ingezet om oppervlakkige pigmentatie aan te pakken, terwijl diepere pigmentvlekken meestal worden behandeld met de DUETTO-laser. Hoewel beide behandelingen worden ingezet tegen pigmentatie, is laserbehandeling de meest effectieve van de twee. Tijdens een vrijblijvende intake kan de huidtherapeut je vertellen welke behandeling voor jou de beste keuze is en hoeveel behandelingen je nodig hebt voor het beste resultaat.

Welke huidtherapie behandeling past bij jou? Bekijk ons aanbod.

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken verwijderen

Hoe werkt een laserbehandeling tegen pigmentatie?

De huid wordt voor de pigmentbehandeling grondig gereinigd. Hierna is je huid klaar voor de laserbehandeling. Het laseren zelf voel je licht: het gevoel wordt vaak ervaren als kleine speldenprikjes. Wat je voelt zijn de laserstralen die de pigmentcellen verhitten en vervolgens vernietigen. Een laserbehandeling tegen pigmentatie duurt gemiddeld 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Na de behandeling is de huid wat rood, maar dit verdwijnt gewoonlijk binnen een dag. Soms ontstaan er korstjes na de laserbehandeling. Deze verdwijnen vanzelf.

Hoe werkt een peeling tegen pigmentatie?

Door middel van een medical peel op basis van een hoge concentratie zuren wordt de huid verhelderd, geëgaliseerd en zijdezacht gemaakt. Een medische peeling wordt aangebracht op een gereinigd gezicht, waarna de zuren hard aan het werk gaan de huid te vernieuwen en verbeteren. Een peeling stimuleert de collageenaanmaak, vermindert grove poriën en rimpeltjes en werkt krachtig tegen oppervlakkige pigmentvlekken. Een medical peel duurt gemiddeld 20 minuten. Na de behandeling kan de huid rood worden, maar dit verdwijnt gewoonlijk binnen een dag. In veel gevallen gaat de huid vervellen. Dit proces duurt ongeveer een week.

Hoe snel zie ik resultaat?

Pigmentvlekken verwijderen middels een laser werkt het beste bij twee tot vier behandelingen. Tussen de behandelingen dienen telkens acht weken te zitten. Hoeveel laserbehandelingen je exact nodig hebt, is afhankelijk van de mate van pigmentatie. De huidtherapeut kan je hierover adviseren. Bij een peeling is het verhelderende effect na gemiddeld een week te zien. Een paar dagen na de peeling kan de huid gaan vervellen en kan de huid droog en trekkerig aanvoelen. Na het vervelproces verschijnt een frisse, gladde en egalere huid.

Is laserbehandeling tegen pigmentvlekken veilig?

Absoluut. Bij Grace Clinics werken we met de DUETTO-laser, een laserapparaat van topkwaliteit die het allerbeste resultaat garandeert. Onze specialisten hebben bovendien jarenlang ervaring met laseren. Hierdoor kunnen we je een veilige behandeling tegen pigmentatie aanbieden

Doet een pigmentbehandeling pijn?

De behandeling van pigmentvlekken middels laser wordt door veel mensen als gevoelig ervaren. Het gevoel is te vergelijken met speldenprikjes of het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid aantikt. Een peeling voel je meestal wat branden op de huid, maar écht pijn zou een medical peel nooit mogen doen.

Wordt een pigmentbehandelinglaserontharing vergoed?

Een pigmentbehandeling Laserontharing tegen overbeharing in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Of en hoeveel je vergoed krijgt, is afhankelijk van je zorgpolis. Check dit goed in je polisvoorwaarden. De behandeling dient altijd bij de kliniek betaald te worden. Een vergoeding is achteraf mogelijk via de zorgverzekeraar.

Do’s & don’ts voor en na een pigmentbehandeling

Bereid de huid voor op laserbehandeling of medical peel door vier tot zes weken vóór de pigmentbehandeling de zon en zonnebank te mijden. Stop een week voor de behandeling met zelfbruiner. Kom je voor een peeling? Stop dan een week voor de peeling met het gebruik van retinol en wacht hier ná de peeling wederom een week mee. De huid kan direct na de laserbehandeling of peeling rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt gewoonlijk binnen een dag. Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet naar de sauna, zonnebank en vermijd intensief sporten. Vermijd scrubs en exfolianten de eerste vijf dagen na een peeling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 na een laserbehandeling of peeling.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan .
Kortom een aanrader.

Maria

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Zeer vriendelijke, goede uitleg en salon ziet er netjes en professioneel uit. Kortom helemaal goed.

Matilda

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Wesam is zeer professioneel, geeft je een mooi natuurlijke uitstraling. Vriendelijk, luistert goed naar je wensen!

Ilse

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak