Huidverslapping in je gezicht behandelen

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Huidverslapping in je gezicht door volumeverlies en afzakkende wangen kon je tot voor kort vooral verhelpen door onder het mes te gaan. Een chirurgische facelift was dé oplossing – met lange downtime en zichtbare littekens als grootste nadelen. Maar goed nieuws! De laatste jaren is een facelift met fillers ook heel effectief. Een facelift met fillers wordt ook liquid facelift genoemd. De liquid facelift helpt je om zonder operatie van die vermoeide of verouderde uitstraling af te komen. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van fillers bij huidverslapping.

Wat is huidverslapping?

Het huidverouderingsproces gaat gepaard met volumeverlies, verlies van elasticiteit en huidverslapping. De collageenaanmaak neemt af, waardoor de huid minder stevig wordt en gaat ‘hangen’. Deze verslapte huid komt vooral voor aan de onderzijde van het gezicht: bij de wangen, rond de mondhoeken en bij de hals en nek. Hoewel het part of nature is, vinden veel mannen en vrouwen huidverslapping een vervelend probleem. Het maakt je ouder dan je daadwerkelijk bent en kan je zelfs een vermoeide uitstraling geven.

Huidverslapping wordt in de hand gewerkt door externe factoren als roken, zonnen en ongezond eten. Maar ook genetische factoren spelen mee. Is een verslapte huid een van jouw grootste huid-ergernissen en wil je het op een laagdrempelige wijze aanpakken? Bij Grace Clinics zijn we gespecialiseerd in fillerbehandelingen tegen huidverslapping. Deze non-invasieve behandeling geeft je in korte tijd een frissere, jongere en meer gelifte huid. 

Huidverslapping: het verouderingsproces
Huidverslapping: het verouderingsproces

Wat zijn fillers?

Een filler is een veilige injectable op basis van huideigen, natuurlijk hyaluronzuur. De substantie is gel-achtig en wordt heel goed opgenomen door de huid. Fillers zorgen voor direct meer hydratatie in de huid, waardoor de huid voller en gladder oogt. Een filler is een heel geschikt middel om volumeverlies en een verslapte huid tegen te gaan. Omdat ze vooral hun werk doen bij middeldiepe rimpels die zijn ontstaan door volumeverlies en verslapping, is een fillerbehandeling een goede keuze bij een verslapte, verzakte huid.  

Huidverslapping: de verschillende zones
Huidverslapping: de verschillende zones

Hoe ondersteunen fillers bij een verslapte huid?

Al vanaf je 25e levensjaar neemt de collageenproductie af. Je huid verliest vanaf dat moment ieder jaar 2% collageen. En aangezien collageen verantwoordelijk is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid is de afname van collageen de grootste oorzaak van huidverslapping en -verzakking. Ook worden de huidcontouren minder goed zichtbaar en kan de vorm van je gezicht zelfs optisch veranderen wanneer je huid gaat hangen. Fillers geven de collageenproductie een boost en zorgen ervoor dat er meer collageen wordt aangemaakt in je huid. Dit herstelt het volumeverlies, gaat verslapping tegen en geeft je direct een jeugdigere look.

Een fillerbehandeling tegen huidverslapping is geschikt voor iedereen die een verzakte huid effectief wilt tegengaan en de stap naar chirurgie te ver vindt. Met een fillerbehandeling profiteer je van dezelfde voordelen als een facelift, maar dan zonder het hoge prijskaartje en de risico’s die hierbij komen kijken. Je kunt een liquid facelift behandeling ondergaan vanaf €1200. Bekijk al onze tarieven hier.

Huidverslapping: before en after door een Liquid Facelift

Before en after door een Liquid Facelift

Zo gaan wij te werk

Om een verzakte huid effectief aan te pakken, moeten fillers heel nauwkeurig en op de juiste plekken worden ingespoten. Bij Grace Clinics hebben we hier veel ervaring mee. Zo zijn de wangen bijvoorbeeld juiste injectieplekken om de zone ónder de wangen een lift te geven. Het fijne aan fillers bij huidverslapping is dat het effect al na één behandeling zichtbaar is. De huid is direct voller, beter gehydrateerd en steviger. Het effect houdt 6 tot 18 maanden, dit varieert per persoon en is afhankelijk van je lifestyle. Maar ook de hoeveelheid fillers die is geïnjecteerd, is bepalend voor de houdbaarheid. Bij Grace Clinics adviseren we je altijd op maat wat voor jou een geschikte dosering is.

Voor een liquid facelift met fillers gebruiken wij alleen veilige fillers van A-kwaliteit merken Restylane en Juvederm. Deze injectables op basis van hyaluronzuur verzekeren een veilige ingreep en het allerbeste resultaat. We brengen de fillers direct in de huid aan, de cosmetisch arts bepaalt de injectieplekken zorgvuldig aan de hand van jouw wensen en behoeften. De ingreep duurt gemiddeld drie kwartier tot een uur. Hierna kan je je dagelijkse werkzaamheden gewoon hervatten. De huid kan na de behandeling wat rood en gezwollen zijn. Dit is normaal en trekt vaak binnen een dag weg.

Wil je meer weten over fillers bij huidverslapping? Boek dan een gratis advies gesprek bij een van onze cosmetische artsen.

 

Meer before and afters door een Liquid Facelift

Huidverslapping tegengaan met een Liquid filler before/after
Before en after liquid facelift

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan .
Kortom een aanrader.

Maria

Ontzettend fijne ervaring. Zeer deskundige en ervaren arts die de tijd voor je neemt en je weer helemaal laat stralen.

Marianne

Wesam is zeer professioneel, geeft je een mooi natuurlijke uitstraling. Vriendelijk, luistert goed naar je wensen!

Ilse

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak