Een vermoeid gezicht tegengaan met fillers

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Een vermoeid gezicht? Volumeverlies, donkere kringen en een verslapte huid zijn stuk voor stuk factoren die bijdragen aan een vermoeide uitstraling. Door de jaren heen verliest de huid aan volume en gaat de huid meer zakken, wat al snel zorgt voor een vermoeid gezicht. Soms hebben mensen fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen die ze eruit laten zien alsof ze slecht geslapen hebben. Heel vervelend – vooral wanneer dat niet zo is. Met concealer, verkoelende oogcrème en verhelderende moisturizer kan je een heel eind komen, maar voor veel mensen volstaat dat simpelweg niet. Een filler behandeling is een uitstekende oplossing tegen een vermoeid uiterlijk. Een filler is een natuurlijke vulmiddel op basis van hyaluronzuur welke volumeverlies tegengaat en zo de fijne lijntjes rondom de ogen strak trekt. In dit artikel meer over wat de oorzaken van een vermoeid uiterlijk kunnen zijn en hoe fillers van waarde kunnen zijn.  

De oorzaken van een vermoeid uiterlijk

Er zijn vele oorzaken voor een vermoeid uiterlijk, maar de meest voorkomende zijn het volgende:

  1. Te weinig slaap
  2. Onregelmatig en ongezond eten
  3. Roken
  4. Teveel in de zon zitten
  5. Teveel suikers en vetten eten

Al deze factoren dragen bij aan een versnelde afbraak van collageen en volumeverlies waardoor je een vermoeid gezicht krijgt. Maar ook genetische factoren spelen mee. Hoe minder collageen in de huid aanwezig is, hoe meer de huid gaat hangen en hoe sneller lijntjes en rimpels zich aankondigen. Helaas hoort de afbreuk van collageen erbij: collageen is (helaas, maar echt waar) niet aan te vullen door met collageencrèmes te smeren of collageendrankjes te drinken. Wel kan je de collageenproductie van binnenuit stimuleren, een filler doet dit. 

Hoe werken fillers bij een vermoeide uitstraling?

Een filler is een vulmiddel op basis van hyaluronzuur dat de huid van binnenuit opvult. Ze vergroten het hydratatievermogen van de huid en zorgen zo direct voor een vollere, beter gehydrateerde huid. Ook volumeverlies wordt met hiermee heel effectief aangepakt. Omdat fillers vooral werkzaam zijn bij kleine tot middeldiepe rimpels die ten gevolge van volumeverlies en huidveroudering zijn ontstaan, is dit de beste keuze om een vermoeide uitstraling tegen te gaan. Naast het bestrijden van lokale rimpels en lijntjes kan het je een algeheel zachtere uitstraling geven. Dit komt omdat een filler de huid voller en frisser maakt en zo een boze, vermoeide of trieste uitstraling verhelpt.

Vermoeid gezicht tegengaan met fillers onder de ogen

Een populaire ingreep bij Grace Clinics is de traangootbehandeling. Wij adviseren deze behandeling regelmatig bij cliënten die vragen om een minder vermoeid uiterlijk. Bij een traangootbehandeling wordt het geultje onder de ogen opgevuld, waardoor de huid onder de ogen voller oogt, lijntjes verdwijnen en er minder schaduw aanwezig is. Hierdoor vallen donkere kringen minder op. Een traangootbehandeling is een snelle, effectieve manier om de huid onder je ogen een opfrisser te geven. Na een traangootbehandeling zie je er frisser, wakkerder en opgewekter uit. Een traangootbehandeling kan al vanaf €399, je vindt meer informatie op onze behandelpagina over fillers.

Volumeverlies herstellen

Hyaluronzuurfillers zijn heel erg geschikt om algeheel volumeherstel te bewerkstelligen. Dit maakt de huid voller, beter gehydrateerd en gladder. Lijntjes en rimpels verdwijnen en door de volle uitstraling van de huid heb je een minder vermoeid gezicht. Deze injectable is ook heel geschikt om de wangen voller te laten ogen. Hierdoor verdwijnen ingevallen wangen, wat bijdraagt aan een frisse en minder vermoeide uitstraling. Ook de kaaklijn, marionetlijnen en de kin vullen wij bij Grace Clinics regelmatig op met fillers. Daarnaast voeren we ook regelmatig liquid facelifts uit, dat is een facelift op basis van fillers. Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Lees dan ook onze blog over huidverslapping in je gezicht behandelen met fillers.

Hoe lang houdt het effect aan bij een vermoeid uiterlijk?

Wanneer je een fillerbehandeling tegen vermoeidheid ondergaat, kan je ervan uitgaan dat de werking tot zeker 18 maanden houdt. De houdbaarheid is afhankelijk van je huidconditie, de plekken waarop de fillers zijn geïnjecteerd en je leefstijl. De fillers worden na 18 maanden vanzelf afgebroken door het lichaam.

Wil je meer weten over fillers tegen een vermoeide uitstraling of ben je benieuwd wat de behandeling voor jou kan doen? Boek dan een gratis adviesgesprek bij een van onze cosmetische artsen.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Ontzettend fijne ervaring. Zeer deskundige en ervaren arts die de tijd voor je neemt en je weer helemaal laat stralen.

Marianne

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan. Kortom een aanrader.

Maria

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak