Weg met een onderkin: probeer Belkyra® (Kybella)

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Een nieuwe injectable tegen een onderkin

Stoor je je aan je onderkin en wil je hier op effectieve wijze van af? De relatief nieuwe injectable Belkyra® is dé behandeling tegen een onderkin. In de Verenigde Staten is een onderkinbehandeling met Belkyra® al jaren populair, maar de injectable is pas kort geleden komen overwaaien naar Nederland. Voorheen was Belkyra® ook bekend onder de naam Kybella, een naam die niet meer gebruikt mag worden. In dit artikel vertel ik je meer over Belkyra®, de werking ervan en hoe wij bij Grace Clinics te werk gaan.

Wat is een onderkin precies?

Naarmate de jaren vorderen komen veel mannen en vrouwen niet onder een onderkin uit. Een onderkin of dubbele kin ontstaat door vet of een teveel aan huid aan de onderzijde van de kin. Dit kan komen door een ophoping van vet (bij overgewicht bijvoorbeeld), maar ook door huidverslapping en een verminderde spierspanning. Deze laatste twee oorzaken hangen samen met de natuurlijke (huid)veroudering. Waarom de een wel en de ander geen onderkin krijgt, heeft te maken met verschillende factoren. Leeftijd speelt een rol, maar ook voeding en daarmee samenhangend je gewicht. Tot slot kan het ontstaan van een onderkin ook erfelijk bepaald zijn.

Onderkin-3.jpg

Een onderkin tegengaan: kan dat?

Een onderkin voorkomen kan door dagelijks oefeningen te doen die je spieren rondom je nek sterker maken. Denk aan het afwisselend omhoog en omlaag kijken, je tong uitsteken en kauwgom kauwen. Toch zet dit niet écht zoden aan de dijk. Ook is het nagenoeg onmogelijk om met oefeningen van een onderkin af te komen als je eenmaal last hebt van een dubbele kin. Het enige wat dan helpt, is een non-operatieve ingreep met injectables. Belkyra® dus.

Wat is Belkyra®?

Belkyra® is een injectable van de firma Allergan®, en bestaat uit een synthetische variant van het stofje deoxycholinezuur. Deoxycholinezuur komt van nature voor in je lichaam om te voorkomen dat je lijf vetten uit voeding afbreekt. Voor Belkyra® wordt een niet-menselijke en niet-dierlijke variant van deoxycholinezuur gebruikt. Hiermee is de behandeling veilig en zonder risico’s. Aan de ontwikkeling van Belkyra® is jarenlang gewerkt door klinisch onderzoekers. Verschillende studies toonden de werkzaamheid van de injectable aan, waarna het middel al gauw FDA-approved label kreeg. Dit betekent dat Belkyra® is goedgekeurd en veilig is bevonden door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Hoe gaat een behandeling met Belkyra® tegen een onderkin?

De stof deoxycholinezuur is in staat vetcellen af te breken. Door het middel Belkyra® in de huid van de kin te injecteren, wordt de vetcellen in dit gebied kapotgemaakt. Doordat ze kapot zijn, nemen ze geen vet meer op en zal je onderkin vanzelf slinken of zelfs helemaal verdwijnen. Hiermee is Belkyra® een heel effectief middel dat je snel van plaatselijk vet af helpt.

injectables onderkin.jpg

Hoe gaat een Belkyra® behandeling in zijn werk?

Net als bij een botulinetoxine- en fillerbehandeling worden er bij Belkyra® verschillende prikjes in de kin gezet. De cosmetisch arts bepaalt zorgvuldig waar geïnjecteerd dient te worden. Afhankelijk van de mate van de onderkin en het gewenste resultaat wordt een aantal injecties gezet, dit duurt maximaal 30 minuten. De behandeling zelf kan als gevoelig worden ervaren, dit is per natuurlijk persoon verschillend.

Complicaties en risico’s by Belkyra®:

Na de behandeling kun je last krijgen van zwelling, roodheid, blauwe plekken en jeuk. Deze bijwerkingen zullen vanzelf verdwijnen.

Wat doet een Belkyra® behandeling?

Direct na de Belkyra®-behandeling wordt de huid juist dikker en valt de onderkin meer op. Dit is een teken dat het deoxycholinezuur zijn werk doet. Na een week neemt de verdikking af en na ongeveer twee weken zal je het eerste resultaat van de ingreep zien. Pas na zes weken zie je het écht resultaat van een behandeling met Belkyra®: de dubbele kin is dan flink afgenomen. Vaak zijn er twee tot drie behandelingen nodig om volledig van je onderkin af te komen. Dit is per persoon verschillend.

108-1083314_weight-before-treatment-chin-weight-loss-before-and.jpg


Over Belkyra en live behandeling met Belkyra in het Amerikaanse tv programma The Today Show:

Wil je meer weten over Belkyra of ben je benieuwd wat deze ingreep voor jou kan betekenen? Drs. Wesam Ibrahim van Grace Clinics vertelt je er graag meer over tijdens een vrijblijvende afspraak.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Zeer vriendelijke, goede uitleg en salon ziet er netjes en professioneel uit. Kortom helemaal goed.

Matilda

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Wesam is zeer professioneel, geeft je een mooi natuurlijke uitstraling. Vriendelijk, luistert goed naar je wensen!

Ilse

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan .
Kortom een aanrader.

Maria

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak