Botox

Met Botox verminder je de verschijning van lijntjes en rimpels voor een gladdere, frisse look.

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Waar stoor jij je aan? Ontdek de mogelijkheden.

  • Voorhoofd
  • Kraaienpoten
  • Wenkbrauwlift
  • Frons Bunny Lines
  • Gummy Smile
  • Tandenknarsen
  • Migraine

Natuurlijk resultaat met Botox ®

Bij Grace Clinics gaan we altijd voor een natuurlijk resultaat. Onze ervaren artsen weten precies welke dosering nodig is en werken uitsluitend met de originele en beste Botox van Allergan. Botox (ook wel botuline toxine) is een middel dat al ruim 40 jaar met succes wordt toegepast in de cosmetische wereld om rimpels te verminderen. Het werkt effectief en heeft nauwelijks hersteltijd. Zo strijken we op een subtiele manier je rimpels glad, zonder dat het er onnatuurlijk uit gaat zien.

Wat kost een Botoxbehandeling?

Frons 140 euro
Kraaienpootjes140 euro
Voorhoofd 140 euro
Wenkbrauwlift 80 euro
Frons + wenkbrauwlift 180 euro
Voorhoofd + frons 250 euro
Voorhoofd + frons + wenkbrauwlift 300 euro
Voorhoofd + frons + kraaienpootjes 360 euro
Gummy smile (tandvleeslach) 80 euro
Afhangende mondhoeken 80 euro
Botox Liplijntjes 80 euro
Kinputjes 80 euro
Hals 180 euro
Spanningshoofdpijn en migraine lite 250 euro
Spanningshoofdpijn en migraine intense 360 euro
Tandenknarsen v.a. 250 euro
Overmatig zweten 450 euro
Face slimming v.a. 250 euro

Wil jij dit ook? Maak dan een vrijblijvende afspraak en ontdek de mogelijkheden.

Wat mag ik verwachten van een behandeling?

Botox kan op verschillende manieren worden toegepast. Het eiwit dat wordt ingespoten, blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spieren. Met een kleine hoeveelheid worden spiervezels geïnjecteerd die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek. Het resultaat is een ontspannen, jeugdige en frisse uitstraling.

Botuline toxine wordt ook met succes toegepast tegen tandenknarsen en migraine. Door het onwillekeurig samenspannen van spieren in het gezicht kunnen de klachten ontstaan. Botuline toxine ontspant deze spieren.

Heb je last van overmatig zweten? Met een Botox behandeling wordt de prikkeling van de zweetklieren sterk verminderd. Je kunt weer vol zelfvertrouwen deelnemen aan al je dagelijkse activiteiten, zonder natte plekken onder je oksels.

Past een andere injectables behandeling beter bij uw wensen? Bekijk ons aanbod.

Veelgestelde vragen over Botox

Wat is botox precies?

Botox is de afkorting van botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Door het woord ‘toxine’ denken veel mensen het giftig is, maar het tegendeel is waar. Voor een botoxbehandeling wordt de stof dusdanig verdund toegediend dat het volkomen veilig is voor het lichaam.

Hoe werkt een behandeling?

Door Botuline toxine te injecteren, wordt de signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren geblokkeerd. In het gezicht zorgen zenuwprikkels ervoor dat je je spieren kunt bewegen.

Door deze prikkeltoevoer te blokkeren, is het aanspannen van de spieren (tijdelijk) niet of nauwelijks mogelijk. Hierdoor ontspannen de spieren in het gezicht zich en worden lijntjes rimpels zachter of verdwijnen ze zelfs helemaal. Het resultaat is een gladde huid. Het effect van botox is altijd tijdelijk: na drie tot zes maanden is de botulinetoxine uitgewerkt en kan je de spieren weer aanspannen. Botox wordt cosmetisch en medisch toegepast: van fijne lijntjes en rimpels (fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes) tot overmatig transpireren.

Ook wordt botox gebruikt om migraine en spanningshoofdpijnklachten aan te pakken. Botox wordt afgeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe snel werkt botulinetoxine?

Het eerste effect van een botulinetoxine behandeling is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Botulinetoxine werkt gemiddeld 4 maanden. Het kan dus bij de ene persoon 2-3 maanden werken en bij de andere 4-6 maanden en alles ertussenin. Wel is het zo dat wanneer je het eerste jaar netjes je botox behandeling elke 3 maanden herhaald de kans groot is dat het daarna wat langer blijft werken.

Wanneer het spiertje niet gebruikt wordt zul je zien dat het spiertje dunner wordt. De spier geeft daardoor minder tegenkracht waardoor het middel wat langer kan werken. Dit is bewezen in wetenschappelijk onderzoek maar geeft helaas geen garantie.

In zeer zeldzame gevallen zien we immuniteit voor botulinetoxine type A. Dan zie je dat het middel maar een paar weken werkt en is het beter om te zoeken naar andere oplossingen.

Voor welke rimpels wordt botox gebruikt?

Botox is geschikt voor het aanpakken van klein en fijne lijntjes die veroorzaakt worden door spierspanning. Dus bijvoorbeeld de fronsrimpels, de voorhoofdsrimpels (ook wel voorhoofdlijnen genoemd) of de kraaienpootjes.

Krijg ik van botulinetoxine een uitdrukkingsloos gezicht?

Alleen wanneer een arts te veel botulinetoxine op de verkeerde plaatsen toedient, kan hier sprake van zijn. Bij Grace Clinics streven we altijd naar een natuurlijk resultaat door eerst heel veel aspecten van je gezicht en mimiek te bekijken. Bijvoorbeeld hoe je spieren bewegen, hoe sterk ze zijn, hoe de relatie is tot andere spieren. Jouw arts zal op basis hiervan beslissen met hoeveel eenheden de botulinetoxine behandeling gestart gaat worden. Daarbij geldt altijd: liever te weinig dan te veel.

Botulinetoxine tegen migraine en spanningshoofdpijn

Bij Grace Clinics doen we behandelingen met botulinetoxine tegen (zware) hoofdpijnen. Migraine is een belastende chronische aandoening waarvan de precieze oorzaak en de werking nog niet volledig bekend is. Grace Clinics kan jou met botulinetoxine behandelen tegen deze zware vorm van hoofdpijn. Cliënten die botulinetoxine lieten inspuiten om cosmetische redenen gaven aan minder spanningshoofdpijn te hebben tijdens de werkingsduur van de migraine behandeling. Ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten heeft baat bij het gebruik van botulinetoxine injecties bij klachten.

Het kan enkele weken duren voordat de migrainebehandeling resultaat geeft. De behandeling voor migraine dient elke 3 maanden herhaald worden.

Wat zijn de kosten van Botulinetoxine?

Onze artsen kijken altijd naar jouw individuele spierkracht en stemmen daar de maximale hoeveelheid botulinetoxine op af. We werken met vaste prijzen per zone. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent voordat je aan de behandeling begint. Een behandeling met botulinetoxine kost minimaal 80 euro.

Is Botulinetoxine veilig?

Gezien de jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek dat is verricht met de botulinetoxine die wij bij Grace Clinics gebruiken, kunnen wij u een veilige botulinetoxine behandeling aanbieden.

Belangrijk om te weten! Do’s & Don’ts

DO’S
Bij zwelling
Een lichte zwelling of roodheid verdwijnt binnen een half uur. Eventueel licht camoufleren is
mogelijk.
Bij een blauwe plek
Gebruik zo nodig Arnica crème. Eventueel deze licht camoufleren. Blauwe plekken
verdwijnen binnen 3 dagen.

DON’TS
Eerste 4 uur
Niet gaan liggen (om spreiding van botulinetoxine te voorkomen).
Vermijd overmatig alcoholgebruik en make-up (preventie blauwe plekken en infectie).
Eerste 48 uur
Wrijf of masseer het behandelde gebied niet. Dep de huid na het wassen voorzichtig droog
met een zachte handdoek
Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en Uv-licht om botulinetoxine
afbraak te voorkomen.
Eerste 2 weken
Onderga geen gezichtsbehandeling.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Ontzettend fijne ervaring. Zeer deskundige en ervaren arts die de tijd voor je neemt en je weer helemaal laat stralen.

Marianne

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Wesam is very professional, gives you a beautiful natural look. Friendly, listens well to your wishes!

Ilse

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak