SCULPTRA

Collageen-stimulerende injectable voor een stevigere huid

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Ontdek de toepassingen van Sculptra

  • Ingevallen slapen en wangen
  • Neus-lippenplooi
  • Kaaklijn 

Een stevigere, gladdere huid met Sculptra

Heb je last van diepe rimpels en volumeverlies in het gezicht? Gaat je huid meer hangen en worden lijnen steeds beter zichtbaar? Dan is Sculptra de ideale injectable. Sculptra is een zogenoemde collageenstimulator, wat inhoudt dat het middel de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid sterk stimuleert. Collageen is verantwoordelijk voor een volle, stevige en gladde huid. Hoe meer collageen er in de huid aanwezig is, hoe gladdere huid. 

Wat kost Sculptra?

Wil jij je diepere rimpels of volumeverlies aanpakken? Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek wat Sculptra voor jou kan betekenen.

Wat mag ik verwachten van een behandeling met Sculptra?

Sculptra is een filler op basis van poly-L-melkzuur (PLLA), een biocompatibel synthetisch middel dat de collageenproductie stimuleert. Het grote verschil met ‘gewone’ fillers is de werking. Sculptra heeft tijd nodig om volledig z’n werk te doen. Dit opbouwende proces duurt langer, waardoor je iets meer geduld moet hebben voordat je na de behandeling resultaat ziet. De resultaten houden vervolgens wél langer aan dan fillers. Sculptra zorgt ervoor dat er dieper in de huid collageen wordt aangemaakt. Dit nieuwe collageen werkt verstevigend en verbetert de huidtextuur. Het resultaat van Sculptra is – mede door het opbouwende proces – ontzettend natuurlijk. Sculptra wordt altijd gecombineerd met een verdovingsvloeistof. Je voelt de injecties wel, maar een behandeling zou nooit écht pijn mogen doen. 

Veelgestelde vragen over Sculptra

Hoe werkt een behandeling met Sculptra?


Net als bij alle andere injectablebehandelingen wordt Sculptra in de huid geïnjecteerd met een dunne naald. Sculptra wordt in de diepste huidlaag geïnjecteerd. Het zetten van de injecties duurt – afhankelijk van het gewenste resultaat en de zone – gemiddeld 15 tot 30 minuten. Na de behandeling kan je je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na de behandeling kan de huid wat beurs aanvoelen, maar dit verdwijnt gewoonlijk na een aantal dagen. Omdat Sculptra wordt gecombineerd met een verdovingsvloeistof voel je de injecties wel, maar zou de behandeling niet écht pijn mogen doen. 

Wat is het verschil tussen fillers en Sculptra?


Fillers hebben een basis van hyaluronzuur, terwijl Sculptra een basis van poly-L-melkzuur heeft. Een fillerbehandeling geeft extra hyaluronzuur aan de huid, waardoor de huid als het ware wordt opgevuld met vocht. Hierdoor verdwijnen diepe rimpels en kan volumeverlies worden hersteld. Wat Sculptra anders maakt, is het feit dat de collageenproductie actief wordt gestimuleerd. Dit proces kost tijd, waardoor het effect iets langer op zich laat wachten. Het effect van Sculptra houdt echter ook langer. Beide injectables zorgen voor het opvullen van met name diepe rimpels. 

Hoe snel werkt Sculptra?


Sculptra zorgt voor volumeherstel in de diepste huidlagen. Hierdoor duurt het ongeveer vier weken voordat het resultaat aan het oppervlak zichtbaar wordt. Na drie maanden is het effect van Sculptra het best zichtbaar: de huid voelt voller, elastischer en steviger aan.

Hoe lang houdt het resultaat van Sculptra aan?


Het resultaat van een behandeling met Sculptra is gemiddeld tweeënhalf tot drie jaar. Bij de ene persoon neemt het effect na ruim twee jaar af, terwijl een ander tot ver na de drie jaar nog plezier heeft van Sculptra. Hoe lang het effect van de injectable zichtbaar is, is afhankelijk van je leefstijl. Roken, ongezond eten en zonnen kunnen de werkzaamheid verminderen. Sculptra wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken.

Wat zijn de kosten van Sculptra?


Net zoals bij botuline toxine en fillers stemmen onze artsen de hoeveelheid Sculptra af op wat bij jou en jouw huid past. We werken altijd volgens een behandelplan en met vaste prijzen per ml. Hoeveel ml nodig is, wordt vóór de behandeling afgestemd, zodat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan. 

Is Sculptra veilig?


Bij Grace Clinics werken we alleen met A-merk injectables die jarenlang wetenschappelijk zijn onderzocht en getest. De behandeling is FDA-goedgekeurd en wordt sinds 1999 wereldwijd gebruikt. Onze deskundige artsen hebben bovendien jarenlang ervaring met het toedienen van injectables. Hierdoor kunnen we je een veilige Sculptra-behandeling aanbieden. Je mag geen Sculptra ondergaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft.  

Do’s & dont’s na Sculptra


De huid kan direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Die verdwijnt gewoonlijk binnen een paar dagen. Eventueel kan de huid na 24 uur licht worden gecamoufleerd. Belangrijk is om de eerste vier uur niet aan de huid te zitten. Masseer het behandelde gebied de eerste 24 uur niet en vermijd sporten, sauna en zonnen gedurende twee weken. Onderga de eerste twee weken geen gezichtsbehandeling.

Onze klanten aan het woord

Wesam is zeer professioneel, geeft je een mooi natuurlijke uitstraling. Vriendelijk, luistert goed naar je wensen!

Ilse

Goeie uitleg van de behandeling en wordt naar de wens van de patiënt geluisterd. Zeer tevreden

Danielle

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan .
Kortom een aanrader.

Maria

Ontzettend fijne ervaring. Zeer deskundige en ervaren arts die de tijd voor je neemt en je weer helemaal laat stralen.

Marianne

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Zeer vriendelijke, goede uitleg en salon ziet er netjes en professioneel uit. Kortom helemaal goed.

Matilda

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak