marionetlijnen verhelpen met fillers

SCULPTRA

Investeer in de toekomst van je huid

Onze klanten geven ons een 5/5
Wij zijn NVCG gecertificeerd
Locaties - Amsterdam - Haarlem - Den Haag
Altijd persoonlijke aandacht
Holistische benadering

Sculptra: Een stevigere, gladdere huid voor nu en voor de toekomst!

Wil je graag dat jouw huid er langer jong en gezond uitziet? Of Wil je graag je huid verbeteren en verjongen? Dan is Sculptra een uitstekende keuze voor jou.

Sculptra is een behandeling die de aanmaak van collageen stimuleert, waardoor de huid steviger en gladder wordt.

Collageen is een eiwit dat van nature in onze huid aanwezig is en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af en ontstaan er rimpels en een verslapte huid. Met Sculptra kan je de aanmaak van collageen weer stimuleren, waardoor je huid er strakker en egaler uitziet.

Sculptra is een filler op basis van melkzuur en wordt in de huid geïnjecteerd. Het is een veilige en effectieve behandeling die geleidelijk werkt en langdurige resultaten biedt. Het duurt enkele maanden voordat het volledige effect van de behandeling zichtbaar is, maar het resultaat houdt dan ook lang aan.

Met Sculptra investeer je in de toekomst van je huid. Door de aanmaak van collageen te stimuleren, wordt je huid steviger en gladder en zie je er jonger uit.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sculptra voor jouw huid? Neem dan contact op met Graceclinics.nl en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat is het verschil tussen Sculptra en hyaluronzuur fillers?

ptra en hyaluronzuur fillers zijn twee verschillende soorten injecteerbare fillers die gebruikt worden om de huid te verjongen en te verbeteren. Maar hoe werken ze precies en wat zijn de verschillen?

Sculptra is gemaakt van poly-L-lactide (PLLA), een biologisch afbreekbaar materiaal dat de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Het wordt geleidelijk opgenomen door het lichaam en heeft een langdurig effect dat tot twee jaar kan aanhouden. Het duurt echter wel even voordat de resultaten zichtbaar zijn omdat Sculptra langzaam werkt en het collageen geleidelijk wordt opgebouwd.

Hyaluronzuur fillers daarentegen zijn gemaakt van een suikerachtig molecuul dat van nature in ons lichaam voorkomt. Ze werken direct en de resultaten zijn meteen zichtbaar. Hyaluronzuur fillers worden vaak gebruikt om volume aan de huid toe te voegen en om rimpels en lijnen op te vullen. Het effect van hyaluronzuur fillers is echter tijdelijk en moet na enkele maanden worden bijgewerkt.

Het is belangrijk om te bespreken met een ervaren behandelaar welke filler het beste bij jouw wensen en doelen past. Zij kunnen jou advies geven over welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen over Sculptra

Wat is Sculptra?

Sculptra is een filler op basis van poly-L-lactide (PLLA) dat wordt gebruikt om het gezicht volume te geven, rimpels te verminderen en de huid te verstevigen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en werkt geleidelijk over een periode van enkele maanden.

Wat zijn de voordelen van Sculptra?

Sculptra heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een natuurlijk resultaat dat langdurig aanhoudt tot paar jaren, het stimuleert de productie van collageen, het vermindert rimpels. Bovendien is Sculptra veilig en heeft het weinig bijwerkingen

Hoe werkt Sculptra?

Sculptra werkt door het stimuleren van de aanmaak van collageen in de huid. Het wordt geïnjecteerd in de huid, waar het PLLA de collageenproductie stimuleert. Dit proces vindt geleidelijk plaats over een periode van enkele maanden, waardoor het resultaat natuurlijk en langdurig is.

Wat kan ik verwachten na een behandeling met Sculptra?

Na de behandeling kan je wat zwelling, roodheid of blauwe plekken ervaren, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week. Het duurt enkele maanden voordat het volledige effect van de behandeling zichtbaar is. Het resultaat van Sculptra is langdurig en kan tot twee jaar aanhouden.

Wat zijn de kosten?

Net zoals bij botuline toxine en fillers stemmen onze artsen de hoeveelheid Sculptra af op wat bij jou en jouw huid past. We werken altijd volgens een behandelplan en met vaste prijzen per ml. Hoeveel ml nodig is, wordt vóór de behandeling afgestemd, zodat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan. 

Is Sculptra veilig?

Ja, Sculptra is veilig en is FDA-goedgekeurd voor gebruik in het gezicht. Het wordt al meer dan tien jaar gebruikt en heeft weinig bijwerkingen. Het is wel belangrijk om de behandeling te laten uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde behandelaar.
Bij Grace Clinics werken we alleen met A-merk injectables die jarenlang wetenschappelijk zijn onderzocht en getest.  

Do’s & dont’s na Sculptra

De huid kan direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Die verdwijnt gewoonlijk binnen een paar dagen. Eventueel kan de huid na 24 uur licht worden gecamoufleerd. Belangrijk is om de eerste vier uur niet aan de huid te zitten. Masseer het behandelde gebied de eerste 24 uur niet en vermijd sporten, sauna en zonnen gedurende twee weken. Onderga de eerste twee weken geen gezichtsbehandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de individuele behoeften en doelen. Over het algemeen zijn er driebehandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken tot maanden. Het resultaat kan tot twee jaar aanhouden.

Doet een behandeling met Sculptra pijn?

De meeste mensen ervaren enige ongemak tijdens de behandeling, maar dit wordt over het algemeen als mild tot matig beschouwd. Voorafgaand aan de behandeling kan een verdovende crème worden aangebracht om ongemak te verminderen.

Kan Sculptra worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen?

Ja, Sculptra kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen zoals botox, fillers en laserbehandelingen. Onze ervaren artsen kunnen adviseren over de beste combinatie van behandelingen voor jouw individuele behoeften en doelen.

Hoe lang duurt een Sculptra behandeling?

Een Sculptra behandeling duurt meestal ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van het aantal injecties dat nodig is. Het is een relatief snelle en eenvoudige procedure

Wanneer zie ik resultaten na een Sculptra behandeling?

Sculptra werkt geleidelijk en de resultaten zijn niet onmiddellijk zichtbaar. De meeste mensen zien resultaten na ongeveer zes weken, met verdere verbetering in de daaropvolgende maanden

Hoe lang duren de resultaten van Sculptra?

De resultaten van Sculptra kunnen tot twee jaar aanhouden. Na die tijd kan een touch-up behandeling worden overwogen om het gewenste uiterlijk te behouden.

Wat zijn de bijwerkingen van Sculptra?

Zoals bij elke behandeling zijn er enkele bijwerkingen mogelijk, waaronder roodheid, zwelling, blauwe plekken en tijdelijke knobbeltjes op de injectieplaats. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen tot enkele weken.

Onze klanten aan het woord

111 klanten geven ons een score van 5 / 5

Ik ben vriendelijk ontvangen door Wesam Ibrahim. Ze heeft alles goed uitgelegd en ik voelde mij vrij om vragen te stellen. Zij nam de tijd hiervoor. Heb goede resultaten met de ingreep. Ik ben heel tevreden!

Mary

Ik ben nu al diverse keren geweest. Iedereen is altijd vriendelijk en nemen de tijd voor je.

Petra

Wesam is een schat van een cosmetisch arts. Gemoedelijk, luistert goed naar je wensen en geeft advies. Ik voel mij ontzettend op mijn gemak bij haar.

Marieke

Zeer vriendelijke, goede uitleg en salon ziet er netjes en professioneel uit. Kortom helemaal goed.

Matilda

Super fijne dokter, legt alles heel goed uit. Geeft eerlijke adviezen. Kortom, goede ervaring gehad.

Astrid

Laagdrempelig. Professioneel. Vriendelijk. Ontspannen. Erg tevreden!

Marleen

Wesam is very professional, gives you a beautiful natural look. Friendly, listens well to your wishes!

Ilse

Wederom bij Wesam geweest , SUPER!! zij is een topper in de cosmetische industrie met een! groot verschil, ze is eerlijk en oprecht en smeert je niet allerlei behandelingen aan. Kortom een aanrader.

Maria

Ben je klaar om je uiterlijke schoonheid weer terug in balans te brengen?

Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in.

Maak een afspraak